سال های تجاوز و مقاومت
$60.00
“سالهای تجاوز و مقاومت »بحث و بررسی اجمالی تحوالت خونین سیاسی، اجتماعی و نظامی دو نیم دهۀ اخیر افغانستان 1380 – 1357 است. ُر حادثهترین و خونینترین سالهای تاریخ معاصر افغانستان سالهای دو نیم دهۀ اخیر پ محسوب میشود. حوادث خونین و مصیبتبار این سالها که با کودتای نظامی حزب دموکراتیک خلق و تصاحب قدرت سیاسی از سوی آن حزب در ثور 1357 هجری خورشیدی آغاز شد، با تجاوز نظامی شوروی گسترش یافت و بعد از خروج قشون مذکور و.فروپاشی امپراتوری شوروی خونینتر و مصیبتبارتر گردید.
در این نوشته حوادث و دگرگونیهای سیاسی، اجتماعی و نظامی این سالها با اختصار و اجمال مورد بحث و ارزیابی قرار میگیرد. رویکردها و برگرفتههای مباحث را یادداشتها، ً خاطرات و چشمدیدهای نگارنده از حوادث و اظهارات دستاندرکاران و گردانندگان آن و آثار کتبی نویسندگان، خبرنگاران و محققین داخلی و خارجی در این رابطه تشکیل میدهد. مسلما تحلیل و برداشت هر نویسنده و محقق در مورد حوادث و دگرگونیهای سیاسی و اجتماعی سالها مورد بحث همآهنگ و یکسان نمیباشد. چهبسا که در برخی موارد ارزیابیها و بررسیها با ّی تناقض برداشتها به دریافت درست تفاوت و تناقض ارائه میشود. اما گاهی وقت تفاوت و حت حقایق میانجامد. هر چند که بعضی مواقع بیان و تحلیل متفاوت و متناقض حوادث و تحوالت، خوانندگان را در درک واقعیتها به سرگردانی میکشاند.
مباحث »سالهای تجاوز و مقاومت« در چهار فصل جداگانه پیشکش خوانندگان میگردد. از آنجایی که جریانات و احزاب سیاسی در کشور ما محور وقایع دو نیم دهۀ اخیر محسوب میشود بررسی و مطالعه آن وقایع بدون شناخت احزاب و جریانات سیاسی دخیل در این حوادث 12 – سالهای تجاوز ومقاومت نا رسا و ناقص میباشد. معهذا فصل اول به معرفی تحلیلی جریانات و احزاب سیاسی سه دهۀ اخیر اختصاص مییابد که در حوادث سالهای مورد بحث حضور داشتند. در فصل دوم حاکمیت حزب دموکراتیک خلق، در فصل سوم حکومت احزاب اسالمی و جهادی و در فصل چهارم حکومت تحریک طالبان با مداخالت و تجاوزات خارجی و سلطه تروریسم مورد بحث و ارزیابی قرار میگیرد.
Reviews
There are no reviews yet.